15 Nisan 2014 Salı

eylem.



  -Bu hayatta ki en güzel ve en anlamlı eylem sarılmaktır.


    İnsanların birbirlerine söyleyemedikleri o kadar çok şey* var ki,o ağızdan laflar birer birer dökülmeye başlasa tüm acı son bulacak. Ama olmuyor işte,nedeni belirsiz kuşkulardan veya güvensizlikten dolayı karşındakine duygularını açamıyorsun.

   Düşünsenize,ileride çoook ileride insanların düşüncelerini okuyabileceğimiz aletler geliştirilebileceğini. Sadece bir kere olsun düşünün. Sanırım şu an hepinizin aklında bir sürü insan vardır -lan acaba böyle bir şey olsa X benim hakkımda ne düşünüyor,Y beni beğeniyor mu- gibi hayallere dalmışız-dır. Düşünceler çok önemli arkadaşlar. Bir insanın ne kadar kaliteli bir yaşamı olduğunu kurduğu cümlelerden ya da hayal ettiği şeyler* anlayabiliriz. Hayal kurup,bunun hakkında düşüncelere dalıyorsa bu insan artık bazı kavramları aşmıştır kendince. Sarılmakta bir eylemdir. Her gece yatmadan önce bunun hayalini -yaşarsın-. İstemsiz olan kurgular bunlar.Yanlış anlaşılmasın bu cümle sadece sevdiği için hayal kuran kişi,aşıktır.

  Sevdiğin,-çok sevdiğin- birine doyasıya sarılmak .......................... -tarif edilemeyen bir şeydir bana göre-. Kimi farklı düşünebilir ama;sarıldığında zaman durur. İnsanlar hareket etmez,nefes bile almazsın rahatsız etmemek için. Sevdiğin kişinin yanına gidene kadar aklında bin tane tilki şeyaapar. Ama o sarıldığınız an her şey orada biter,bitmek zorunda.

  Siz,siz olun karşınızdakine hep ilk siz sarılın. O muazzam tutkuyu bir kere değil,her defasında yaşayın. Ve kadınlara şiir gibi davranın. İncitmeyin onları..



                  Artık ruhumuzu uyutacak bir masal kalmadı…

                 Ama belki sabah olur.
                                                                 | Tarık Tufan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder